exclusieve games ps3

DE 12 BESTE GAMES VOOR DE PLAYSTATION 3

Heb je een PlayStation 3? Dan mag je jezelf een gelukkig persoon voelen. Het is een fantastische console met, nog belangrijker, fantastische spellen. Je kunt je maanden en jaren vermaken. Maar wat zijn de beste spellen voor de PS3?

Beste PS3 spellen

De jongens van Ps3only.nl hebben de beste PS3 spellen voor je op een rijtje gezet. Lees ze door, geniet en speel ze zelf.

The Last of Us

Het is een levensecht, gewelddadig, maar emotioneel vermoeiend, episch spel uit de studio van Naughty Dog. The Last of Us is een bekroning op het prachtige werk van deze studio. Je zou het een van de meest indrukwekkende games kunnen noemen voor PlayStation 3.

Het verhaal speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waarin je moet zien te overleven. Het lijkt op een setting uit een soort zombie achtige cliché film. Het verhaal gaat over een verbitterde smokkelaar Joel en zijn relatie met een jong meisje dat Ellie heet. Het spel ziet er prachtig uit, heeft een mooie soundtrack en fantastische filmpjes in het spel. Ook het spel zelf is behoorlijk goed gemaakt. Het is regelmatig angstaanjagend, maar ook opwindend met actie en spanning die over alle levels is verdeeld. Daardoor is de kans aanwezig dat je als speler gedesoriënteerd raakt en je machteloos voelt. Deze mix vraagt om stalen zenuwen.

Deze game is voor mensen die van intense games houden. The Last of Us is echt meedogenloos. Het verhaal is zeer intens, dat kan je zeker verwachten. Er zijn vaak panische gevechten en conflicten. Deze game is ook fantastisch voor gamers die van filmische (filmachtige) games houden. Het is leuk om te midden van vrienden, huisgenoten en anderen te spelen, zodat anderen kunnen kijken hoe jij het doet. Het is een zeldzaam spel dat leuk is om te spelen, maar ook om naar te kijken.

Deze game is niet voor mensen die op zoek zijn naar iets leuks en luchtigs. The Last of Us is zeer grimmige, en dit houdt niet zomaar op. Er worden veel emoties opgeroepen bij de wrede acties in de game. Er gebeuren slechte dingen met goede mensen. Daardoor kan het zien van de game als ‘niet prettig’ worden ervaren. Dat is iets om rekening mee te houden. Er wordt veel in gevochten en de game kan als uitzonderlijk gewelddadig worden ervaren. Deze game is dus niet voor watjes.

Assassin’s Creed IV: Black Flag

De Assassin’s Creed serie van games leek na een aantal jaren in een sleur te zijn geraakt. Dit gebeurt wel vaker bij games die meerdere nieuwe uitgaven krijgen. Hetzelfde geldt overigens voor films. Na een tijdje is een bepaald thema zover uitgediept, dat het weinig nieuws of verrassends meer te brengen heeft. Assassin’s Creed II was een geweldige game die zo in deze lijst kan worden geplaatst. Daarna was het even minder, maar Assassin’s Creed IV: Black Flag heeft terecht een plek verdiend op de lijst met beste games voor de PS3.

Assassin’s Creed IV: Black Flag heeft een piratenthema. Het is een grote en ondubbelzinnige stap voorwaarts. Deze nieuwe editie van de game volgt dezelfde kenmerken als de andere edities. Toch heeft het ook belangrijke verbeteringen. In deze nieuwe editie is het aanzienlijk beter navigeren door steden, het heeft een betere stealth en je krijgt het gevoel dat de zij-opdrachten het personage daadwerkelijk krachtiger maken. Maar er is natuurlijk nog een fantastisch extra element in de IV:Black Flag editie: je kunt geweldige zeegevechten voeren in de Caribische onderwereld.

Deze game is voor fans van piraten en piratenspellen, geschiedenis, mensen die graag eens in een Brits schip willen leven en met gemak een touw zouden vastpakken om van het ene schip naar het volgende schip te slingeren of de weg naar de top van de mast zou kunnen vinden. Het is echt een game voor de personen die altijd al het piratenleven hadden willen ervaren.

Deze game is niet voor mensen die graag precisie handelingen willen uitvoeren. Het bedienen van de voeten zijn in de Black Flag-editie de beste van de hele serie, maar verre van perfectie.

Persona 5

Wie heeft niet de wens om de middelbare school nog eens opnieuw te kunnen doen en het dan beter te doen. Jij ook? De game Persona 5 maakt dit meer dan waar. Je bent in deze game een student op een middelbare school en je brengt een jaar door op een andere school in Tokyo. Maar het is allesbehalve een gewone school. Jij en je groep vrienden hebben de mogelijkheid om in de verborgen en onbekende ‘paleizen’ van de grootste criminelen uit de onderwereld te infiltreren, de criminelen te grijpen en ze voor de rechter te brengen. Elke dag heb je de keuze of je gaat winkelen, rondhangen met je vrienden of een kerker binnenstapt om demonen te verslaan. Hoe meer je speelt, hoe meer je groep vrienden skills ontwikkelt en verbetert. Ook het verhaal ontwikkelt zich dan en het mysterie wordt steeds dieper. Wat is er eigenlijk echt aan de hand? Waar komen al de mysterieuze krachten vandaan? Hoe zal het gaan aflopen? Kun je Makoto eindelijk bevrijden?

Deze game is voor fans van de eerdere Persona-games, maar ook voor andere gamers die houden van stijlvolle art en geweldige muziek. Persona 5 biedt beide elementen met overgave.

Deze game is niet voor mensen die niet houden van de turn-based gebaseerde JRPG-gevechten. Of mensen die niet houden van games met veel tekst die je moet doorlezen en niet voor degene die een game in één weekend wilt kunnen uitspelen.

Grand Theft Auto V

Dit is een indrukwekkend misdaadspel. Het niet niet perfect, maar wel zeer indrukwekkend. In het spel kunnen spelers de rijkste, mooiste werelden betreden waarin ze ooit hebben mogen spelen. In dit geval is dit het fictieve landschap van Los Angeles en de woestijn van Californië. Je kunt overal naartoe gaan in dit enorme spel. Je kunt een auto, vliegtuig, vrachtwagen, fiets, boot of tank nemen en in elke richting gaan. Je zal zeker indrukwekkende bezienswaardigheden in de game zien en ook in een gewelddadige setting terechtkomen. De game ziet er geweldig uit, wat je van de Grand Theft Auto-serie gewend bent. Je kunt het ook op de Xbox 360 spelen. De game creëert echt het gevoel van een geweldig avontuur met veel actie en gekte.

Deze game is voor spelers die graag in een spel de regels willen overtreden. GTA is nog steeds de beste game voor wangedrag.

Deze game is niet voor iedereen die dit type spel niet kan waarderen.

Published by