playstation 4 xbox one

PLAYSTATION 4 VERSUS XBOX ONE: WELKE IS BETER?

Een PlayStation 4 of Xbox One; Wat is nou echt het verschil? Elke keer wanneer er een nieuwe generatie wordt geïntroduceerd, nemen Sony en Microsoft het tegen elkaar op om een nieuw stukje markt voor zich te winnen. Soms is het verschil qua verbeteringen of functionaliteit tussen de nummer één, twee en drie erg klein.

Beide consoles zijn in 2013 geïntroduceerd. Welke spelcomputer is het beste blijven hangen bij de spelers? De PS4 heeft zeker beter gescoord qua verkoop. Beide consoles bieden echter iets anders. Daarom is het kiezen van een favoriet tussen beide iets ingewikkelder.

De volgende generatie van consoles wordt pas in 2020 verwacht. Dat is dus nog even wachten. Dit zullen waarschijnlijk de Xbox Scarlett en de PS5 zijn. Kan je zolang wachten? Je kunt in ieder geval tot die tijd zoveel mogelijk uit je huidige spelcomputer halen voordat deze uit de productie wordt genomen.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat de volgende generatie consoles – de Xboxps 4 of xbox one Scarlett en de PS5 – al in 2020 bij ons zouden kunnen zijn. Als je niet kunt wachten tot dan, of het meeste uit je huidige console wilt halen voordat deze tot de oudere generatie gaat behoren en uit de productie wordt gehaald, geven we je hier alle informatie die je nodig hebt.

Er zijn momenteel twee versies verkrijgbaar van de PlayStation 4:

  • De PS4 Slim. Dit is de standaard versie. Dit is een slanke versie die geschikt is voor HDR-weergave. Deze is iets goedkoper.
  • De PS4 Pro is 4K-compatibel en iets duurder.

Aan de andere kant van de lijn staat de Xbox One. Van de Xbox One zijn de volgende versies verkrijgbaar:

  • 4K HDR-ready Xbox One S
  • Xbox One X, een ultrakrachtige Xbox die niet alleen 4K HDR native gameplay speelt, maar in sommige gevallen ook games speelt met maar liefst 60 frames per seconde.

Het type console dat je koopt, ligt dus ook aan de beeldkwaliteit en het type tv dat je hebt. Je moet natuurlijk een HD-tv van goede kwaliteit hebben om te kunnen profiteren van de 4K HDR Xbox of de PS4 Slim.

Maar er zijn natuurlijk andere factoren die bepalend zijn in je keuze voor de PS4 of de Xbox One, zoals de entertainmentopties, online betrouwbaarheid, de spellen, de markt voor spellen, de platforms, de applicaties, enzovoort. Al deze vragen proberen we in dit artikel te beantwoorden.

Prijsvergelijking tussen PS4 en Xbox One

De prijzen van de PS4 en Xbox One lijken elke week weer te veranderen. Ook is de prijs ps 4 xbox one of wii u kopenafhankelijk van de aanbieder. De ene winkel kan een aantrekkelijkere prijs hebben dan een andere winkel.

Wanneer we in dit artikel prijzen gaan opsommen, zal dit artikel daarom snel achterhaald zijn. Daarentegen geven we graag enkele aanbieders waar je altijd voor een goede prijs de PS4, Xbox One of andere consoles kunt kopen.

Wanneer je graag een game-console wilt kopen, kijk dan eens naar de prijzen van de volgende (online) winkels:

Het kan zijn dat je hem liever eerst wilt zien voordat je betaalt. Kies er dan voor PS4 achteraf betalen. Er zijn ook andere online aanbieders te vinden waar je een game-console of spellen kunt kopen. Pas op met kleine aanbieders. Deze kunnen nep zijn of een slechte service bieden. Pas ook op met het kopen van tweedehands consoles en spellen van aanbieders die je niet persoonlijk kent. Het kan zijn dat de console niet helemaal goed meer werkt of dat er krassen op de spellen zitten. Je hebt meer zekerheid van goede kwaliteit wanneer je de producten nieuw koopt bij een betrouwbare aanbieder.

Hardware versies en ontwerp

De Xbox One en de PS4 hebben beide twee verschillende hardware versies. Je kunt de hardware kopen.

playstation 4 vergelijken

In de Xbox One S is het ontwerp van de originele Xbox One aanzienlijk verbetert. Het gewichtvan de console is verminderd. Er is gekozen voor een lichtere interne stroomvoorziening. Het heeft een nieuwe 4K Ultra-HD Blu-ray speler en kan zelfs 1080p-games opschalen naar 4K. Daar heb je natuurlijk wel een bijpassende tv voor nodig.

De Xbox One X is wat zwaarder dan de Xbox One S, maar nog steeds een stuk kleiner dan de originele Xbox One. De One X is een stuk krachtiger dan de One. Met de One X is 4K-gaming mogelijk en het bevat ook een 4K Ultra-HD Blu-ray speler. Dit biedt de PS4 overigens niet.

Vervolgens kunnen we naar de PS4 kijken. De PS4 is de meest kleine console van de gaming-consoles die momenteel beschikbaar zijn. Je kunt hier geen 4K video’s mee afspelen, maar je kunt er wel de PS4 games mee spelen.

De PS4 was de eerste 4K-console. Het kwam een jaar eerder uit dan de Xbox One X.

Xbox One en PS4: Connectiviteit

De interne harde schrijf van de Xbox One kan niet worden geüpgraded, terwijl dit wel mogelijk is bij de PS4. Bij beide consoles kun je een externe harde schijf aansluiten, maar de Xbox One heeft meer aansluitpoorten aan de achterkant van de console.

De connectiviteit van de console hangt af van de manier waarop je deze organiseert. De Xbox connectiviteit ps 4One S en de X hebben beide dezelfde poorten. Elk hebben ze twee HDMI-poorten, een voor de invoer van een kabel en de ander voor de invoer naar de tv. Daarnaast hebben ze beide twee USB-poorten, IR-uitgangen, optische auto-uitgang, ethernet-poorten en natuurlijk de stroomkabel.

De PS4 Pro en Slim hebben vergelijkbare ingangen. Dat is natuurlijk ook te verwachten. Toch verschillen ze iets van elkaar. Zowel de Pro als de Slim hebben slechts één HDMI-uitgang, één USB-poort aan de achterkant, twee USB-poorten aan de voorkant en een ethernet-poort en voeding. Het verschil tussen de Pro en Slim is dat de Pro een Optical Audio uitgang heeft. Een belangrijke toevoeging van de PS4 ten opzichte van de Xbox One is dat de PS4 de mogelijkheid heeft om de interne harde schrijf te wisselen voor een harde schijf naar keuze.

Beide versies van zowel de PS4 als de Xbox One ondersteunen 802.11 ac wifi en gigabyte ethernet. De netwerkcomptabiliteit en de connectiviteit lijken dus zo goed als hetzelfde bij de PS4 en de Xbox One.

Published by