belangrijke kenmerken ps3

14 DINGEN DIE JE MOET WETEN OVER DE PLAYSTATION 3

Wat moet jij weten over de PlayStation 3? Wil je de PS3 kopen? Of twijfel je misschien tussen de PS3, Xbox 360 en Wii? In dit artikel worden alle overwegingen gegeven en toegelicht, zodat jij zeker de beste keuze kunt maken.

De aanraakgevoelige aan- en uitknoppen zijn een fijne touch (letterlijk)

De aan- en uitknop aan de voorkant van de PS3 zijn aanraakgevoelig. Dit is een leuke en aanraakgevoelige knoppenstijlvolle toevoeging waardoor de PS3 een geavanceerde look en gevoel krijgt. Helemaal vergeleken met de ietwat lompe aan- en uitknoppen van de Xbox 360. Het is een mooi detail wat het melden waard is.

De PS3 is meer dan een goedkope Blu-ray speler

Er is niets aan de PS3 dat er goedkoop uitziet of goedkoop aanvoelt. Het is een stevige, betrouwbare console die goed in elkaar zit. De bekende rode en blauw/groene led-lampjes kennen we nog van de PS2, maar zien er beter en bijna futuristisch uit. Er zitten ook kleine voetjes aan de linkerkant van het apparaat, waardoor de console gemakkelijk en stabiel in een verticale positie kan worden gezet. Heel slim en duurzaam. Verder is er een chromen rand die een gave extraluxe look geeft aan de console.

Niet allen games zullen in 1080p zijn

De hardware van de PS3 is in staat om 1080p te leveren met 60 frames per seconde. Toch zullen bepaalde games dit niet halen. In sommige gevallen is er simpelweg geen mogelijkheid om deze functie op te nemen in de game, bijvoorbeeld door tijdnood. In andere gevallen is de game van zichzelf al visueel zeer complex, waardoor 60 frames pers seconde en 1080p simpelweg meer problemen zouden opleveren dan dat het waard is. Het spel Resistance: Fall of Man is bijvoorbeeld maximaal 720p, zo hebben we uit betrouwbare bronnen vernomen. Dit is echter volkomen te begrijpen in het licht van deze prachtige multiplayer. Het spel maakt gebruik van enorme berekeningen die veel kracht vereisen. Het spel Motorstorm ondersteunt bijvoorbeeld ook geen 1080p.

De zesassige controller voelt niet te licht aan

Het is eigenlijk precies goed. De controller voelt licht genoeg aan om gemakkelijk te bewegen en voor de bewegingsgevoelige bedieningselementen. Tegelijkertijd is de controller stevig genoeg om weerstand te kunnen bieden tegen de druk op de controller vanuit je handen tijdens het spelen. De emoties en stress tijdens het spelen kunnen namelijk ervoor zorgen dat er extra druk wordt uitgeoefend op de controller. We vinden het totaal onwaar om te suggereren van de controller van de PS3 goedkoop aanvoelt en eruitziet als slap plastic.

Je zult even moeten wennen aan de bewegingssensor van de controller

De bewegingssensor op de controller is een prachtige functie. Je moet echter even wennen aande reactie van de controller op je bewegingen. Subtiele, zachte bewegingen lijken een betere reactie te hebben dan snelle bewegingen.

De PSP maakt via wifi verbinding met de harde schijf van de PS3

Je kunt via de PSP draadloos toegang krijgen tot de systeemmenu’s van de PS3. Dit kan via een functie genaamd ‘Remote Play. Je kunt dan vanuit elke locatie in de wereld via wifi bij jouw harde schijf, in plaats van alleen vanuit je eigen netwerk.

De controller heeft ongeveer 30 uur batterijduur

Dat is altijd goed te weten. Wanneer je veel speelt, is het zeker aan te raden om de oplader ps 3 sensoraltijd in de buurt te houden. Het is jammer dat de batterij niet kan worden vervangen, zo lijkt. Hiermee gaat PlayStation mee in de wegwerp-consumptiemaatschappij. Een beetje jammer en onnodig, zo denken wij. Zorg er gewoon voor dat de batterijen verkrijgbaar zijn zodat een speler een nieuwe batterij kan kopen wanneer zijn/haar batterij ‘op’ is. Dat is duurzamer en goedkoper dan een nieuwe controller te moeten kopen.

Het draadloze bereik van de controller is groter dan 20 meter!

Zelfs in een grote kamer, met een enorm scherm, kun je gemakkelijk met een groep vrienden op je PS3 spelen. Dit is een leuk extraatje.

De opgeslagen bestanden van de PS2 kunnen worden overgezet naar de PS3

Wanneer je een adapter koopt ter waarde van een paar euro, kun je je opgeslagen bestanden overzetten naar je nieuwe PlayStation. Dit is iets wat je met de Xbox niet kunt doen, maar eigenlijk heel gebruiksvriendelijk is. Je kunt echter geen bestanden van de PS3 naar de PS2 of PS1 overzetten. Dan doet er zich een hardware probleem voor.

Een LED-lampje op de PS3 heeft als enige functie om de activiteit van de harde schijf aan te geven

Dit is niet een Eureka-moment, maar het geeft wel aan dat Sony het systeem heeft gebouwd rondom het hebben van een standaard harde schijf en dat de PS3 bovendien meer een computer is dan elke andere console.ps3 spelen

Bij de eerste 500.000 PS3-consoles krijg je een gratis Blu-ray speelfilm

Deze film heet niet ‘Hoe geweldig is Sony’. Het is een leuk cadeautje, maar het is vooral een manier om te benadrukken hoe veelzijdig de PS3 eigenlijk is.

De PS3 heeft nog steeds een harde uitschakelaar aan de achterkant van het systeem

Dit is hetzelfde als bij de PS2. Het is een manier om het systeem handmatig uit te schakelen. Dit komt goed van pas wanneer de console vastloopt.

De PS3 glimt

De console glimt zo mooi dat het moeilijk is om er een goede foto van te maken zonder een spiegeleffect in de console te zien. Het is een mooie ontwerpkeuze die de console een geweldig uiterlijk geeft. Het ziet er echt sexy uit in de woonkamer.

De PS3 is super stil

De PS3 produceert maximaal 22 decibel aan geluid. Daarmee is het iets luider dan het fluisteren van een mens. Je hoort het apparaat dus nauwelijks. Dat is zeker een mooie toevoeging.

Er zijn nog tal van andere feitjes over de PS3 te geven. Wij hebben hierboven de feitjes genoemd waarvan wij denken dat jij ze echt moet weten.  

Published by